welkom vielavie activiteiten contact

Verschillende tips voor een
echte VieLaVie beleving

Rust en ruimte, wellness en kuuroorden, cultuur en erfgoed, traditie en gastronomie, historische steden en sportieve activiteiten: zowel in de zomer als in de winter biedt de Vogezen met haar prachtige natuur, volop mogelijkheden om vanuit VieLaVie te ontdekken.

Motorrijden

Een topper voor mens en machine. De Vogezen is één van de mooiste gebieden om motor te rijden. De vele bochtige wegen zijn goed onderhouden en zijn een genot voor iedere motorrijder. Mooie tochten om vanuit VieLaVie te maken, zijn o.a. la Route des Crêtes en la Route des Vins. Graag informeren wij u verder over de diverse mooie ritten die door onze enthousiaste gasten zijn gemaakt.

Mountainbiken en fietsen

Zowel voor toerfietsers als mountainbikers biedt het departement een uitgebreide keuze aan fietsroutes, meer dan 1.000 km. met voor ieder wat wils. Vlakbij Bains-les-Bains loopt de bekende fietsroute van Amsterdam tot Barcelona. Welke route u ook volgt, de natuur is steeds sterk aanwezig en de uitzichtpunten langs de paden zijn talrijk.

Paardrijden

Met haar 800 km. lengte maakt de "Transvogezen" ruiterroute van de Vogezen een uitgelezen streek voor het ruitertoerisme. De vele secundaire routes die het departement doorkruisen, dragen bij tot de kwaliteit van het aanbod op dit vlak. Van maart tot november en zelfs ’s winters onder de sneeuw, kan de ruiter volop genieten van een ongeschonden natuur.Op slecht enkele kilometers afstand kunnen wij u diverse maneges, zowel om te lessen als voor een paardrijrit aanbevelen.

Wandelen

Is er een betere manier om een streek te ontdekken dan er doorheen te wandelen? Meer dan 4.000 km. gemarkeerde wandelroutes (16.000 over het totale massief) lopen door het departement. Van kleine tochtjes met het gezin tot ‘grandes randonnées'. Voor meer informatie over wandelroutes kunt u alvast een voorproefje nemen op http://vanderkamp.free.fr

Wat is er niet leuker om met een paar vrienden/vriendinnen te gaan wandelen en dan zo rond een uur of 1 een picknickmand bezorgd te krijgen. Na de lunch nog een paar uurtjes wandelen, eventueel kunt u opgehaald worden, en dan 's avonds lekker van een VieLaVie diner genieten. Graag maken wij een leuk arrangement voor u.

Watersport

Het departement van de Vogezen beschikt over talrijke meren en plassen waar men zich kan ontspannen en waar ook verschillende watersporten beoefend kunnen worden. Zo is er o.a. het 140 ha. grote meer van Bouzey, op 8 km. van Epinal en het bekende meer van Gérardmer.

Vissen

Er zijn in de Vogezen ongeveer 3.500 km. waterwegen die open zijn voor de visvangst waarvan driekwart forelrivieren. Alle vissers vinden hier hun geluk, of ze nu rivieren of meren verkiezen.

Golfen

Op korte afstand van VieLaVie zijn er mogelijkheden om te golfen o.a. in Luxeuil-les-Bains en Epinal. Graag informeren wij u over de mogelijkheden voor een arrangement.

Wellness en kuuroorden

In dit gedeelte van de Vogezen bevinden zich diverse soorten genezende bronnen. Het kuuroord in Bains-les-Bains is speciaal geschikt voor hart en reuma patienten, vandaar de naam "hartverwarmend" Bains-les-Bains. Ook voor een wellness kuurtje van een paar uur, kunt u hier en in de omliggende plaatsen terecht. Graag informeren wij u over de mogelijkheden om een kuur te volgen.

Wintersport

Winter in de Vogezen waar, dankzij de skikanonnen, al snel geskied, gesnowboard en gelanglauft kan worden. Bekende wintersportplaatsen zijn Gérardmer en La Bresse.

Steden

Epinal is de hoofdstad van het departement Vogezen (Vosges) en is gebouwd op beide oevers van de Moezel (Moselle). Hier is het centrum van de katoenspinnerij en –weverij. De stad heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar geleden. Ten zuiden van Epinal ligt het Amerikaanse oorlogskerkhof Quépremont waar 5600 graven zijn van in Oost-Frankrijk gevallen Amerikaanse soldaten. De oude stad ontwikkelde zich rondom de basiliek Saint-Maurice. De oudste gedeelten van deze kerk dateren uit de 11e en 12e eeuw.

Luxueil-les-Bains met zijn historisch centrum, mooie gebouwen en archeologische opgravingen is zeker het bezoeken waard. Er worden diverse festiviteiten georganiseerd waaronder de "kunst op straat markt" in september.

Remiremont is een levendig stadje met een mooie kerk, leuke winkels en terrasjes.

Tevens kan men in de Vogezen klimmen, zeilen, deltavliegen, duiken, elastiekspringen, rollerskaten, een gokje wagen in een casino of naar een avonturierenpark gaan. Het voert te ver om alle toeristisch informatie uitgebreid op deze site te plaatsen. Wanneer u meer of specifieke informatie wilt hebben, kunt u altijd even contact met ons opnemen. Ook hebben wij in VieLaVie volop brochures voor u.

Bron: www.vosges.fr en www.tourismevosges.fr

algemenevoorwaarden disclaimer studioimmo